Co pysznego kryje w sobie mus owolovo?
Od kilku lat musy owocowe w tubkach cieszą się rosnącą popularnością. Rodzice chętnie podają je swoim dzieciom jako przekąskę. Wygodna forma sprawia, że również dorośli chętnie sięgają po ten przysmak.
Jakie smaki mają musy?
Firma owolovo w swojej ofercie posiada kilka konfiguracji smaków musów owocowych a także owocowo-warzywnych, które wykonane zostały w 100% z owoców i warzyw. Mus ovolowo można kupić o smaku:
– Jabłkowym (również w wersji eko)
– Jabłkowo-buraczanym
– Jabłkowo-truskawkowym
– Jabłkowo-brzoskwiniowym
– Jabłkowo-morelowym
– Jabłkowo-wiśniowym (również w wersji eko)
– Eko jabłkowo – marchewkowym
– Eko jabłkowo – malinowym
Jakie wartości mają owoce i warzywa zawarte w musach owolovo?
Jabłka są głównym składnikiem prawie wszystkich smaków musów ovolowo. Jakie korzyści płyną z ich spożywania? Poprawiają odporność, chronią przed zawałem, regularne spożywanie pozwalają utrzymać zdrową sylwetkę (gdy nie będą spożywane na noc). Oczyszczają organizm z toksyn, mają dużą zawartość witaminy C, a także A oraz K oraz kwasu foliowego, przez co powinny je spożywać kobiety w ciąży. Jabłka można podawać niemowlakom w trakcie rozszerzania diety.
Buraki poprawiają funkcjonowanie układu krwionośnego, mięśniowego i wpływają na poprawę pamięci. Wspomagają odporność oraz zmniejszają ryzyko wystąpienia nowotworu.
Marchew dzięki zawartości beta-karotenu wzmacnia opaleniznę oraz wspomaga prawidłowe funkcjonowanie wzroku, a także obniża poziom cholesterolu we krwi. Podobnie jak buraki, zmniejsza ryzyko występowania chorób nowotworowych. Jest bogatym źródłem witamin i soli mineralnych.
Morele wykazują korzystne działanie na wzrok. Są źródłem wielu przeciwutleniaczy, chronią między innymi przed cukrzycą i chorobami serca.
Brzoskwinie są pomocne przy chorobach reumatycznych i związanych z układem moczowym. Pomagają w pozbyciu się uciążliwych objawów menopauzy. Zalecane są również kobietom w ciąży, ponieważ wspomagają rozwój płodu.
Truskawki mają właściwości odtruwające i oczyszczające, zalecane są w przypadku trudności z trawieniem białek i obniżeniem wagi ciała. Wzmacniają kości i zęby dzięki zawartości wapnia i fosforu, magnez w nich zawarty poprawia funkcjonowanie mięśni. Posiadają również dużą zawartość żelaza, dlatego zalecane są szczególnie dla miesiączkujących kobiet.
Wiśnie spowalniają procesy starzenia, przedłużają sprawność psychiczną i fizyczną. Mają właściwości moczopędne, dzięki czemu wykorzystywane mogą być przy leczeniu schorzeń układu moczowego.
Maliny są popularnym owocem wykorzystywanym w walce z przeziębieniem, ale również wspomagają odporność. Łagodzą bóle miesiączkowe, obniżają ciśnienie krwi, a ze względu na niski indeks glikemiczny mogą je spożywać osoby chore na cukrzycę.