Co pysznego kryją w sobie musy owolovo?

Co pysznego kryje w sobie mus owolovo?

Od kilku lat musy owocowe w tubkach cieszą się rosnącą popularnością. Rodzice chętnie podają je swoim dzieciom jako przekąskę. Wygodna forma sprawia, że również dorośli chętnie sięgają po ten przysmak.  

Jakie smaki mają musy?

Firma owolovo w swojej ofercie posiada kilka konfiguracji smaków musów owocowych a także owocowo-warzywnych, które wykonane zostały w 100% z owoców i warzyw. Mus ovolowo można kupić o smaku:

– Jabłkowym (również w wersji eko)

– Jabłkowo-buraczanym

– Jabłkowo-truskawkowym

– Jabłkowo-brzoskwiniowym

– Jabłkowo-morelowym

– Jabłkowo-wiśniowym (również w wersji eko)

– Eko jabłkowo – marchewkowym

– Eko jabłkowo – malinowym

Jakie wartości mają owoce i warzywa zawarte w musach owolovo?

Jabłka są głównym składnikiem prawie wszystkich smaków musów ovolowo. Jakie korzyści płyną z ich spożywania? Poprawiają odporność, chronią przed zawałem, regularne spożywanie pozwalają utrzymać zdrową sylwetkę (gdy nie będą spożywane na noc). Oczyszczają organizm z toksyn, mają dużą zawartość witaminy C, a także A oraz K oraz kwasu foliowego, przez co powinny je spożywać kobiety w ciąży. Jabłka można podawać niemowlakom w trakcie rozszerzania diety.

Buraki poprawiają funkcjonowanie układu krwionośnego, mięśniowego i wpływają na poprawę pamięci. Wspomagają odporność oraz zmniejszają ryzyko wystąpienia nowotworu.

Marchew dzięki zawartości beta-karotenu wzmacnia opaleniznę oraz wspomaga prawidłowe funkcjonowanie wzroku, a także obniża poziom cholesterolu we krwi. Podobnie jak buraki, zmniejsza ryzyko występowania chorób nowotworowych. Jest bogatym źródłem witamin i soli mineralnych.

Morele wykazują korzystne działanie na wzrok. Są źródłem wielu przeciwutleniaczy, chronią między innymi przed cukrzycą i chorobami serca.

Brzoskwinie są pomocne przy chorobach reumatycznych i związanych z układem moczowym. Pomagają w pozbyciu się uciążliwych objawów menopauzy. Zalecane są również kobietom w ciąży, ponieważ wspomagają rozwój płodu.

Truskawki mają właściwości odtruwające i oczyszczające, zalecane są w przypadku trudności z trawieniem białek i obniżeniem wagi ciała. Wzmacniają kości i zęby dzięki zawartości wapnia i fosforu, magnez w nich zawarty poprawia funkcjonowanie mięśni. Posiadają również dużą zawartość żelaza, dlatego zalecane są szczególnie dla miesiączkujących kobiet.

Wiśnie spowalniają procesy starzenia, przedłużają sprawność psychiczną i fizyczną. Mają właściwości moczopędne, dzięki czemu wykorzystywane mogą być przy leczeniu schorzeń układu moczowego.

Maliny są popularnym owocem wykorzystywanym w walce z przeziębieniem, ale również wspomagają odporność. Łagodzą bóle miesiączkowe, obniżają ciśnienie krwi, a ze względu na niski indeks glikemiczny mogą je spożywać osoby chore na cukrzycę.